Page content

article content

Hoe krijg je snel inzicht in je team?

Ik maak vlug een kop thee klaar en trek het gordijn een stukje open. Buiten haalt de buurman, zoals elke ochtend, zijn anti-ijsdekentje van z’n voorruit af. Hij stapt in en rijdt weg.

De voorruit van míjn auto lijkt wel een bloementuin. Bevroren vergeet-me-nietjes en sneeuwklokjes van ijs. Ik neem nog snel een slok hete thee. Dan duik ik de vrieskou in.

’t Is hard werken. Centimeter voor centimeter verwijder ik de vastgevroren ijslaag. Ik krijg het er warm van.

Slecht zicht, ik heb er een hekel aan. Ik zit met m’n neus tegen de voorruit geplakt. Ik wil geen ongelukken. Niet met de auto voor me, niet met een boom en zeker niet met een fietser. Ik wil me zeker voelen achter het stuur. Alle signalen zien, het overzicht houden. Risico’s kunnen inschatten. Op tijd beslissingen kunnen nemen.

Ook als manager wil je goed zicht hebben. Op je team, op projecten, op de werkdruk, op de targets en budgetten, op de marktontwikkelingen en innovaties.

En toch lukt het je niet om elke dag het complete overzicht te houden. Je mist de signalen van een conflict in je team, door piekdrukte blijven belangrijke zaken liggen en je ziet een klacht niet aankomen. Je wilt zicht hebben op je organisatie. Je wilt weten waar het naar toe gaat. En je wilt zien wat jouw team nodig heeft.

Als manager is het handig om ook met enige regelmaat ijs van je ruit te krabben. Je gaat met je team in gesprek, niet om over het werk te praten, maar over samenwerken. Niet over lopende opdrachten, maar over onderlinge communicatie. Over werkdruk. Over weten waar jullie staan én weten waar jullie heen willen gaan. Nog handiger, je haalt je anti-vriesdekentje van je auto af en je hebt alles nog sneller in de smiezen.

Zonder al te veel moeite kun jij ook snel inzicht krijgen.

Ik laat je in een sessie zien in welke ontwikkelingsfase je team zit. En welke groeimogelijkheden passen bij het team. Met een supersimpele methode inventariseren we de belangrijkste thema’s die opgepakt moeten worden om je team te laten groeien.

Aan het eind van de sessie heb je een routekaart in handen om de gewenste groei te realiseren.

Ben jij er klaar mee om tegen een ruit vol ijsbloemen aan te kijken? Heb je liever helder zicht én inzicht in de ontwikkelmogelijkheden van je team? Ik help je graag verder.

Wil je een sessie plannen?  Aanmelden kan

Ik wil graag meer weten over teamcoaching

Ik wil graag meer weten over teamcoaching.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur me een bericht, dan kijken we samen hoe we een sessie zo kunnen invullen dat er voor jou de maximale waarde uitgehaald wordt.

Comment Section

0 reacties op “Hoe krijg je snel inzicht in je team?

Plaats een reactie


*


arjan boone
Arjan Boone coacht teams en hun leidinggevenden die (nog) beter willen presteren. En teams die niet zo goed presteren, maar dat wel heel graag zouden willen.