arjan boone

watwiljijvandaagveranderen

Vooruitgaan door even stil te staan

Heb je spanning in je team, of gedoe?

En wil je daar vanaf?


Ik praat graag met je verder 

om daar verandering in aan te brengen.

Waarschijnlijk heb je een team dat functioneert. Iedereen wil een steentje bijdragen, de meeste mensen weten wat ze willen bereiken. 
Wat is het verschil tussen een team dat goed functioneert en een team dat niet goed funcioneert?


Als je team niet optimaal functioneert, heb je ongetwijfeld last van één van de onderstaande problemen:

- afwezigheid van vertrouwen

- angst voor conflicten

- een gebrek aan betrokkenheid

- vermijden van verantwoordelijkheid

- verwaarlozing van de resultaten


Overigens is het meestal zo dat teams nog wel functioneren, dat er gewoon resultaten gehaald worden. Alleen is de situatie verre van optimaal. Het hoeft ook niet zo te zijn dat je team last heeft van alle vijf de problemen, al is het wel zo dat waar sprake is van één probleem het voor de hand ligt dat probleem twee tot en met vijf ook ergens opduiken.


De vijf problemen zijn stuk voor stuk frustrerend en disfunctioneel voor een team en belemmeren je om optimaal resultaat te halen. Laat staan als er meerdere problemen in jouw team spelen. De energie die aangewend zou moeten worden om met elkaar samen te werken en daarmee resultaten te boeken, gaat verloren.

Waar vertrouwen ontbreekt wordt naar alle waarschijnlijkheid weinig goede feedback gegeven, weinig hulp gevraagd en geboden en zijn vergaderingen niet effectief. De mensen zullen waarschijnlijk wel de succesverhalen delen, maar laten de minder geslaagde verhalen achterwege.

Waar een goede basis van vertrouwen  ontbreekt is doorgaans ook angst voor conflicten aanwezig.

Lastige onderwerpen worden op de lange baan geschoven of niet besproken. En in plaats van met elkaar te praten wordt er vaker over elkaar gesproken. 

Door conflicten niet goed aan te gaan ontstaat er gemakkelijk een gebrek aan betrokkenheid. Goed functionerende teams nemen duidelijke besluiten én ze nemen die besluiten op tijd. Als teamleden niet betrokken zijn leidt dat tot onduidelijkheid binnen een team wat betreft richting en prioriteiten. Onduidelijkheid zorgt weer voor steeds opnieuw voeren van discussies en het terugkomen op beslissingen

Waar mensen weinig vertrouwen hebben, conflicten vermijden en de betrokkenheid te wensen over laat zullen veel teamleden verantwoordelijkheden uit de weg lopen. 

Het mijden van verantwoordelijkheid zorgt voor onderlinge verschillen binnen teams wat betreft doelstellingen en maatstaven en het moedigt middelmatigheid aan. 

Teams die zich niet verantwoordelijk voelen voor de resultaten zullen zich meer gaan richten op andere taken dan op het belang van de afdeling of het team.Over mij

Mijn naam is Arjan Boone. Ik heb een creatieve achtergrond, ben als illustrator afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie, heb met compagnons 8 jaar lang een reclame-communicatiebureau gehad en ben in 2013 voor mezelf begonnen als identiteitsmarketeer.


Rode draad in het verhaal is de dienstverlening. Als illustrator voeg je doorgaans iets toe aan tekst van een schrijver. Of je visualiseert een ingewikkeld proces zo, dat het eenvoudig te begrijpen is.


Met ontwerpwerk bewijs je organisaties een dienst als je in staat bent om de organisatie-identiteit te vangen in een huisstijl en alles wat daar mee samenhangt.


En als identiteitsmarketeer wordt het zeer op prijs gesteld als je geen genoegen neemt met vage antwoorden of dubbelzinnige, multi-interpretabele teksten die de identiteit meer verhullen dan scherp naar voren laten komen.


De verschuiving van ‘aan’ organisaties werken naar ‘in’ organisaties werken is een interessant proces geweest. Ondertussen gaat de ontwikkeling verder van ‘organisatie’ naar ‘de mensen die de organisatie maken.’


Als je werkt met mensen is het handig als je ook verstand hebt van mensen.

In 2015 ben ik gestart met een coachingsopleiding aan de TA-academie. Die is inmiddels afgerond en Watwiljijvandaagveranderen.nl vloeit voort uit die opleiding.


Wellicht had ik een vaag vermoeden aan de voorkant, zeker weten doe ik dat niet, maar tijdens de opleiding viel het kwartje. Organisaties ‘beter maken’ is leuk, de mens in die organisatie verder helpen is wellicht nog effectiever.


Uit ervaring weet ik hoe lastig het is om problemen effectief aan te pakken, om ingewikkelde zaken helder te krijgen en verandering tot stand te brengen. Als ik om me heen kijk zie ik regelmatig mensen die belemmeringen ervaren. Daar iets aan kunnen doen, mensen echt zelf (zichzelf) laten ontwikkelen is ontzettend gaaf om te doen.


Creativiteit, humor en wellicht een beetje Rotterdamse directheid zijn inmiddels kenmerkend voor mijn aanpak.


Loop je zelf met een paar dingen rond die je wellicht vandaag nog zou willen veranderen? Laten we eens verder praten, neem contact met me op.

Dat kan vandaag nog :-) 

Mijn diensten

Persoonlijke coaching

 Daag jezelf uit om te groeien.

Of geef medewerkers de kans zich te ontwikkelen!

Teamcoaching

Als je geweldige resultaten wilt bereiken met je team.

Coach je mensen naar de top.

Creativiteit in je team

Een buitenbeentje.

Samenwerken op een andere manier.


Geen nieuws missen én op de hoogte blijven van het aanbod?

Schrijf je in!


[gravityforms id="4" title="false"]


Ik gebruik je gegevens alleen om relevante informatie toe te sturen.